Influenzanet is a system to monitor the activity of influenza-like-illness (ILI) with the aid of volunteers via the internet

http://influenzanet.info/

Epiwork Logo
Developing the framework for an epidemic forecast infrastructure.
http://www.epiwork.eu/

The Seventh Framework Programme (FP7) bundles all research-related EU initiatives.

7th Framework Logo
Participating countries and volunteers:

The Netherlands 0
Belgium 0
Portugal 1422
Italy 4924
Great Britain 0
Sweden 3559
Germany 0
Austria 0
Switzerland 1518
France 5924
Spain 1038
Ireland 237
Denmark 3199
InfluenzaNet is a system to monitor the activity of influenza-like-illness (ILI) with the aid of volunteers via the internet. It has been operational in The Netherlands and Belgium (since 2003), Portugal (since 2005) and Italy (since 2008), and the current objective is to implement InfluenzaNet in more European countries.

In contrast with the traditional system of sentinel networks of mainly primary care physicians coordinated by the European Influenza Surveillance Scheme (EISS), InfluenzaNet obtains its data directly from the population. This creates a fast and flexible monitoring system whose uniformity allows for direct comparison of ILI rates between countries.

Any resident of a country where InfluenzaNet is implemented can participate by completing an online application form, which contains various medical, geographic and behavioural questions. Participants are reminded weekly to report any symptoms they have experienced since their last visit. The incidence of ILI is determined on the basis of a uniform case definition.

Hide this information
23. januar 2020

Influmeter har næsten 1.400 deltagere, og omkring 900 har rapporteret deres symptomer indenfor den side uge. Her kan man se, at andelen af deltagere med influenzalignende symptomer stadig ligger lavt. Dette er helt i tråd med, hvad vi ser i andre europæiske lande.

Men sæsonen er bestemt ikke slut, og vi håber at I fortsætter med at rapportere i samme flotte stil, så vi fortsat kan holde øje med en evt. epidemi også senere på sæsonen.

16. januar 2020

Andelen af Influmeterdeltagere med ILS-symptomer ligger stadig meget lavt.

Som omtalt sidste uge har Influmeter sammen med vores øvrige europæiske samarbejdspartnere i  Influenzanet indgået samarbejde med WHO og  Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og -kontrol (ECDC), som fremover vil vise andelen af selvrapporteret influenzalignende sygdom i den europæiske befolkning sammen med øvrige europæiske influenzaovervågningsdata fra sundhedsvæsenet. Du kan se ugens Influenzanetdata her og fremover også på vores egen hjemmeside under "Resultater".

9. januar 2020

Efter julens stigning i andelen af Influmeterdeltagere med influenzalignende symptomer er antallet nu på det laveste set indenfor de seneste seks sæsoner.

Influmeters europæiske samarbejdspartnere, Influenzanet, har indgået samarbejde med Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse- og Kontrol (ECDC), som fremover vil vise beregningerne af andelen af personer med influenzalignende sygdom i befolkningen sammen med øvrige europæiske influenzaovervågningsdata. Her kan du se mere om den samlede europæiske influenzasituation – nu både blandt borgere, som har været i kontakt med sundhedsvæsenet, og personer som ikke har kontaktet læge/akutklinik/vagtlæge i forbindelse med deres sygdom.

Samtidig er Influenzanets egen hjemmeside med data vedrørende influenzalignende sygdom i befolkningen fra alle vores europæiske samarbejdspartnere, inklusiv danske Influmeter, blevet shinet op. Den kan du se her.

19. december 2019

Andelen af Influmeterdeltagere med influenzalignende symptomer er fordoblet siden starten af overvågningen, men er dog stadig på et lavt niveau. Forhåbentlig fortsætter det sådan de næste uger, så alle kan nyde jul og nytår.

Som vanligt vil jeres Influmeterrapporteringer mellem jul og nytår blive registreret og vist på siden her i uge 2.

Vi ønsker alle en glædelig jul og ser frem til at møde jer igen i det nye år.

12. december 2019

Kære alle Influmeterdeltagere, I spiller en vigtig rolle, fordi jeres oplysninger supplerer de tal, som SSI får om influenza fra læger og hospitaler. Tak for det. Læs mere om hvorfor I er vigtige her.

5. december 2019

Influenza er stadig på lavt niveau i Danmark – og man kan stadig blive vaccineret gratis, hvis man tilhører en risikogruppe.

Forskere vil nu se nærmere på, om influenzavaccinen kan beskytte raske personer, der ikke for øjeblikket er i risikogruppe, mod at udvikle hjerteproblemer og i værste fald hjerteanfald eller blodpropper. Læs evt. mere her.

28. november 2019

Influmeter har nu 1.159 deltagere og 3,3 % har siden sidst rapporteret symptomer forenelig med influenza. Det er stadig et lavt niveau, og sæsonen er da også kun i sin begyndelse. Det er således stadig for tidligt at sige noget om, hvordan sæsonen vil udvikle sig i år. Man kan stadig nå at lade sig vaccinere, hvis man er i risiko for alvorlig influenzasygdom pga kronisk sygdom eller alder. Med alderen bliver vores immunforsvar nemlig også ældre og fungerer ikke helt så godt som tidligere. Får man influenza, kan der derfor støde komplikationer til, som kan betyde et tilbageskridt i forhold til ens tidligere funktionsniveau. Du kan læse mere om tilslutningen til influenzavaccination i Danmark her.

21. november 2019

Ud af de lidt over 800 Influmeterdeltagere der har rapporteret symptomer siden sidst, har kun tre procent influenzalignende sygdom. Influenza er således, i lighed med hvad vi så i sidste uge, stadig på lavt niveau, mens sæsonens andre luftvejslidelser er stigende.

Der har længe, uden overbevisende resultater, været forsket i mulige genetiske forklaringer på hvem der får alvorlig influenzasygdom. Men indtil videre er det stadig anbefalet at lade sig vaccinere, såfremt man tilhører en af de medicinske risikogrupper beskrevet her.

14. november 2019

Influenzaovervågningen i Danmark viser indtil nu lavt men stigende niveau, hvilket også ses blandt Influmeters deltagere. Anderledes ser det ud i andre verdensdele, hvor der lige nu er høj aktivitet - se kort fra WHO.

Influenzasæsonen falder traditionelt sammen med andre virale og bakterille luftvejsinfektioner, såsom RS-virus og infektion med mykoplasma, som begge også har været stigende den seneste måned.

8. november 2019

Influmeter har over 1.100 deltagere – influenza er stadig på et meget lavt niveau i Danmark – med under 60 personer med laboratoriepåvist influenza – men selvfølgelig flere mulige, som ikke er undersøgt hos lægen.

1. november begyndte det offentlige tilbud om gratis vaccination imod sæsoninfluenza, til grupper i befolkningen, som er i særlig risiko for at få alvorlig influenzasygdom og komplikationer. Herunder; ældre personer på 65 år og derover, andre grupper, såsom kronisk syge (for eksempel personer med hjerte-kar-sygdom, rygerlunger, sukkersyge, immundefekt, m.m.), svært overvægtige og gravide i 2. og 3. trimester. Vaccinerne er sammensat ud fra WHO’s anbefalinger og i 2019/2020-sæsonen tilbydes alle en 4-valent vaccine. Læs mere om influenza og vaccination her.

31. oktober 2019

Influenza overvåges typisk fra oktober til maj måned ved hjælp af en række forskellige overvågningssystemer. Influmeters data bliver som vanligt opgjort ugentligt og vist ved hjælp af forskellige figurer og nyheder her på vores egen hjemmeside i løbet af sæsonen, og vi er så småt begyndt at sætte dem på.
For øvrige influenzadata og nyheder fra flere danske overvågningssystemer se INFLUENZA-NYT.

25. oktober 2019

Vi har udsendt invitation til igen at rapportere influenzasymptomer til Influmeter og har allerede næsten 1.000 deltagere!. Tak for det. Det er vi rigtig glade for, og ser frem til at følge jer det næste halve års tid. Data bliver opgjort ugentligt og vist ved hjælp af forskellige figurer og nyheder her på vores egen hjemmeside.

Alle kan være med – børn, unge, ældre, vaccinerede, uvaccinerede, raske og syge. Jo flere der deltager, jo mere præcise resultater får vi og jo bedre kan vi informere og forebygge. Man kan tilmelde sig når som helst, også hvis man allerede har haft influenzalignende symptomer. Alle bidrager med nyttige oplysninger.

Når man tilmelder sig og/eller husstandsmedlemmer første gang, skal man udfylde et kort baggrundsspørgeskema, så vi har oplysninger om bopælskommune, arbejdsforhold, etc. Herefter modtager man en ugentlig mail med et link til et kort spørgeskema vedrørende eventuelle symptomer i den forløbne uge.

Hjælp os med at holde øje med influenzaspredningen i Danmark og Europa. Tryk på nedenstående link, hvis du vil deltage.

Link til tilmelding

Venlig hilsen
Influmeter